Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

duminică, 14 iunie 2009

Soare. Apus de cuvinte.


Un exercitiu simplu: inchide ochii si indreapta capul spre soare. Ciudat, nu? Sa stii ca soarele e undeva acolo, te priveste de departe si-ti incalzeste hainele, sufletul si zilele. Ca o sa apuna, ca sa rasara din nou, in fiecare zi facand ce stie el mai bine: sa lumineze, indiferent daca e privirea unui copil sau o ora nefericita. Ca face asta pentru toti, ca le alunga ploile si starneste un zambet, ca in fiecare colt al lumii se inalta la fel. Ca apara pui fragili de oameni ce se joaca.


Cel putin mie mi se intampla des sa-mi aminteasca de zile de vara. Stii tu, perioada cand apa nu-i niciodata indeajuns de multa sau de rece. Cand ploua cald si tare, si totusi soarele e tot acolo, asteptand un nor prapadit sa-si faca numarul. Atunci cand stai noptile la geam, doar pentru ca ti-ai propus sa numeri stelele. Cand nimeni nu-ti canta mai frumos ca un greier, taraind pe infundate, facandu-te sa-i simti lacrimile. Cand nimeni nu te poate deprima, cand totul e bine pentru ca trebuie sa fie bine. Cand e vacanta. Cand pierzi noptile cu prietenii uitandu-te la filme si va napadesc lacrimile la o scena trista sau o comedie buna. Cand iti aduci aminte de vremea cand aveai o minge si erai fericit.

Soarele… departe si-ti starneste indoieli, incepand sa-ti pierzi increderea in raze divine si in calduri ceresti. Cum sa-ti fie aproape daca reuseste sa sfideze atatea ferestre? E si normal sa-l simti... acolo. Dar deschizi ochii... n-a fost niciodata decat dincolo de pleoapele tale.

Asta nu-i o pagina de jurnal si nici opera literara. E doar ce-am avut de zis... ce-am invatat din ce mi-a fost dat sa invat. O amarata de conversatie schizofrenica pe care am s-o macin si-am sa mi-o bag in vene, printre cutele de pe creier, sa ma poarte mai departe. Am spus ce-am avut de spus pentru psihicul meu de adolescentina subreda. Si desi n-o sa te ajute la nimic, multumesc!
Nu-mi plange de mila. Am inteles ca trebuie sa merg mai departe. Si ca durerea face parte din drum.


Nu stiu ce m-a apucat. Dar simtem nevoia sa explodez. :)

Si da, Tavi, daca insisti, poti sa ii spui ‘Amurg de cuvinte’ :)).



Sistem- Soare(Ballad Version)
Asculta mai multe audio Muzica

6 comentarii:

Anonim spunea...

Adoarme trista si cu ochii umflati. Plange fara motiv. E un fel de obisnuinta psihica sa planga. Si-i chiar ciudat s=o vezi dezamagita, tocmai pe ea...definitia optimismului. Azi a strans perna in dinti si a tipat. A vrut sa tipe si sa n-o auda nimeni, sa se elibereze, sa-si urle durerea afara. Somnifere si cofeina... asa e tot ce i-a mai ramas, dupa saptamani intregi de telefoane si ferestre deschise pe monitor si tot atatea persoane care nu inteleg.

Soare... ajunge la suflet melodia!

Jul spunea...

Anonim, nici eu nu ma asteptam la asta... se mai intampla.Oricum, nu mai e treaba mea.:) Sincer? Am incredere. :D
Si cat despre melodie, asta cant la chitara de vreo saptamana in continuu :))

Dyd spunea...

Soare..
Cald..
PraF..Pf..
Amintiri..
Lacrimi..
Amurg.
<3

Jul spunea...

Praful de pe biletele noastre kilometrice dintr-a 8'a Dyd:X:))

Auzou spunea...

astazi,mi'a apus soarele pentru prima oara mai devreme decat ar fi trebuit...paote va rasari maine.poate poimaine.poate abia in august.nu stiu...un lucru il stiu sigur-lumina'i va fi diferita...poate doar pentru mine,poate doar pentru noi doua,poate pentru voi toti...

...poate azi,poate maine,poate niciodata...

Jul spunea...

Ale, ii pasa!..Nu stim cat...Dar ii pasa! Si asta e bine. Trust me: nu stiu de ce dar sunt sigura ca va fi bine :D.

Trimiteți un comentariu